Mistä on kyse?

Kyse on siitä, että meitä ottaa päähän. Luonnollisesti päähän ottaa se, että naapurin Svensson on taas kerran paljon meitä parempi, mutta vielä enemmän kismittää suomalainen ilmastopolitiikka.

Suomen päästöt ovat tällä hetkellä henkeä kohden kaksinkertaiset Ruotsiin verrattuna. Ruotsi aikoo vähentää päästöjään
40 % vuoteen 2020 mennessä. Suomen ilmastostrategiassa ei vastaavaa tavoitetta edes ole. Huh huh ja hohhoijaa. Me emme kertakaikkiaan usko, että kaikki suomalaiset ajattelevat näin.

Me uskomme, että kansa haluaa tuulivoimaa! Me uskomme, että tuulivoima on tehokas tapa vaikuttaa ilmastonmuutokseen! Me uskomme, että suomalaiset haluavat vaikuttaa ilmastonmuutokseen enemmän kuin poliittiset päättäjät kuvittelevat meidän haluavan!

Niinpä eräänä synkkänä ja myrskyisenä yönä keksimämme idea ja sen tavoitteet ovat hyvin yksinkertaisia:

Tarjotaan kansalle helppo tapa pienentää hiilidioksidijalanjälkeään. Lisätään aiheesta käytävää julkista keskustelua ja näytetään sekä päättäjille että energiayhtiöille, että kansa tahtoo tuulivoimaa! Ja saadaan poliitikot ja energiayhtiöt toimimaan.

Ilmastomaajoukkueen tavoitteena on saada Suomeen lisää tuulivoimaloita. Ei sen kummenpaa.

Ilmastomaajoukkueen takana ei ole rahaa. Energiayhtiöillä ei ole näppejään sopassa, eikä kukaan ole siis maksanut tämän saitin tekemistä. Hommia tehdään talkootyönä. Ainoat asiasta hyötyvät tahot ovat ilmasto, sinä ja parhaan tarjouksen tekevä tuulivoima suomalaisille tarjoava yritys. Tässä tekstissä mainitut me olemme: Ilmastotalkoot, Porkkanamafia, N2 Laundry, Drum, Demos, Luxus, YleX, Nebula ja Taloustutkimus.

Julkistamme Ilmastomaajoukkueen valmennusjohdon eli lopullisen päätöksen energiatoimittajasta tekevän raadin lähitulevaisuudessa. Raotetaan esirippua sen verran, että raadin puheenjohtajana toimii Jukka Noponen (Sitra). Raati koostuu sekä asiantuntija- että maallikkojäsenistä ja on arvovaltainen, tietävä sekä esiintymiskykyinen.

Mihin sitoudun, kun pistän nimeni tänne?

Sitoudut olemaan mukana porukassa, joka kilpailuttaa sähköyhtiöt. Oletamme, että olet mukana tositarkoituksella. Vaihto onnistuu kilpailutuksen jälkeen helposti - sähköyhtiöstä otetaan sinuun yhteyttä ja sinun täytyy vain sanoa virallisesti kyllä. Sitoudut siis ottamaan vastaan tarjouksen Ilmastomaajoukkueen raadin valitsemalta sähköyhtiöltä. Lakimiehen sanoin: "Annan suostumukseni itseäni koskevien tietojen keräämiseen, tallentamiseen ja eteenpäin luovuttamiseen kilpailutuksen voittanelle sähköyhtiölle."

Ilmastomaajoukkeeseen liitytään sähkösopimuksittain eli siis yksi jäsen per sähkösopimus. Jos samassa taloudessa on sähkösopimus sekä talvi- että kesäasunnolle, voit liittyä kaksi kertaa.